Albatros beach bar

o

Δημήτρης Φούσκας

στο

Ιdeesmagazine

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας με την πολυετή εμπειρία στο χώρο της καφεστίασης μιλά στο  ideesmagazine για την 35ετή εμπειρία του από τη νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και το χώρο της καφεστίασης με ιδιοκτησία σε μια σειρά από επιτυχημένα brand που χάραξαν τη δική τους πορεία στο χώρο. Με γαλλική κουλτούρα και επιρροές από τον εκεί χώρο της εστίασης (Παρίσι γαρ), ο μποέμ επιχειρηματίας, Δημήτρης Φούσκας κάνοντας έναν κύκλο ζωής επέστρεψε στον αγαπημένο του καλοκαιρινό προορισμό, την Άφησσο του Βόλου. Μας μιλά για τη νέα  επαγγελματική του δραστηριότητα, το beach bar Albatros, που μαζί με τους συνεργάτες του αποτέλεσε τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό!

Κύριε Φούσκα ποιες είναι οι διαφορές της διασκέδασης μέσα στην 30ετία που πέρασε;

Μια μεγάλη βασική διαφορά  του πριν με το σήμερα είναι η ψυχολογία του κόσμου. Τι εννοώ με αυτό… Ο κόσμος τότε βίωνε μια οικονομική ευμάρεια που φυσικά αντίκτυπο είχε στην κατανάλωση. Με λίγα λόγια ήτανε διαρκώς έξω μέρα νύχτα. Υπήρχανε πολλά μαγαζιά κάθε είδους από καφέ, έως νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η έννοια τότε του ΣΚ ήταν υποβαθμισμένη, καθώς ο κόσμος διασκέδαζε και τις καθημερινές. Περιττό να κάνω αναφορά για την σημερινή εποχή με όλα όσα βιώνει ο κόσμος στο οικονομικό, προσωπικό, οικογενειακό επίπεδο. Οι σημερινές συνθήκες μετά από 10 χρόνια μνημόνια, τρία χρόνια covid και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν επίδραση καταλυτικά στην ψυχολογία, στην τσέπη και άρα στην κατανάλωση του κόσμου.

Οι σημερινές συνθήκες μετά από 10 χρόνια μνημόνια, τρία χρόνια covid και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν επίδραση καταλυτικά στην ψυχολογία, στην τσέπη και άρα στην κατανάλωση του κόσμου.

Κάνοντας μια ανασκόπηση ζωής και κλείνοντας ένα κεφάλαιο στα Τρίκαλα στην καφεστίαση ποια είναι η γεύση που σας αφήνει;

Το μόνο που μπορώ και θέλω  να κρατήσω είναι οι πολύ όμορφες στιγμές που έζησα στα μαγαζιά που διέθετα. Ειδικά παλαιότερα αλλά και μέχρι πρόσφατα, με το προσωπικό μου και τους πελάτες μου βιώσαμε όλοι μαζί υπέροχες καταστάσεις αλλά και όμορφα γεγονότα που θα αναπολώ. Αφήνω στην άκρη τις οποιεσδήποτε δυσάρεστες στιγμές που έτσι και αλλιώς πάντα συμβαίνουν.

Περάσατε από μερικά από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά της πόλης. Υπάρχει μυστικό επιτυχίας;

Το έλεγα και θα το λέω πάντα πως οι άνθρωποι «κάνουν τα μαγαζιά». Το ανθρώπινο δυναμικό, η εξυπηρέτηση, η ευγένεια, το χαμόγελο είναι η συνταγή επιτυχίας. Το προϊόν η ποιότητα του, η σχέση τιμής – αξίας είναι και αυτοί σημαντικοί παράγοντες. Για ‘μένα προσωπικά πρέπει ν’ αγαπάς πραγματικά αυτή τη δουλειά. Η σχέση σου με τους ανθρώπους πρέπει να είναι ειλικρινής, άδολη και να έχεις ικανότητα να χειρίζεσαι κάθε διαφορετική προσωπικότητα. Δυστυχώς, για την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση και τον τρόπο που ανοίγουν μαγαζιά διαρκώς, ένα μυστικό επιτυχίας είναι να «φεύγεις» την κατάλληλη στιγμή. Τα μαγαζιά κάνουν μικρούς κύκλους μέσα στους οποίους πρέπει να αποκτήσεις την απαραίτητη ρευστότητα για να αντέξεις τον ανταγωνισμό. Είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης οπότε επιβάλλεται να φεύγεις τη στιγμή που η επιχείρηση έχει κάποια αξία.

Το έλεγα και θα το λέω πάντα πως το οι άνθρωποι «κάνουν τα μαγαζιά». Το ανθρώπινο δυναμικό, η εξυπηρέτηση, η ευγένεια, το χαμόγελο είναι η συνταγή επιτυχίας.

Από πέρυσι πραγματοποιήσατε ένα μεγάλο όνειρο σας μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα στην Άφησσο. Πείτε μας για το ALBATROS Beach Bar.

Είναι ένα όνειρο ζωής σ’ έναν μαγικό τόπο όπως είναι το Πήλιο, στο οποίο παραθερίζω επί σειρά ετών. Το beach bar βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό σημείο, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Παγασητικού. Πέρυσι στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του γίνανε κρίσιμες αλλαγές όσον αναφορά τις υποδομές του μαγαζιού (ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελιών, οπτικές ίνες, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις), την επέκταση της κουζίνας του, όπως επίσης και σε ένα κομμάτι των σετ παραλίας. Εμπλουτίσαμε το μενού μας, εξελίξαμε τον κατάλογο μας όπως επίσης και τις παροχές υπηρεσιών.

Ποια είναι η αίσθηση του να εξυπηρετείς τον κόσμο και να προσφέρεις υπηρεσίες αυτήν την εποχή;

Επαναλαμβάνω πως το να εξυπηρετείς τον κόσμο είναι να το έχεις, να το αγαπάς. Εάν δεν το νιώθεις είσαι ήδη χαμένος. Στη σημερινή εποχή με όλα όσα βιώνει ο κόσμος οικονομικά, ψυχολογικά, οικογενειακά, το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι η αδιαφορία, η αγένεια, η μη σωστή εξυπηρέτηση του στην παραλία. Αυτό που του απέμεινε, και αυτό το κάνει με στερήσεις, είναι κάποιες λίγες στιγμές ηρεμίας, κάποιες λίγες μέρες διακοπών και δεν θέλει για κανένα λόγο να του τις χαλάσεις.

Επαναλαμβάνω πως το να εξυπηρετείς τον κόσμο είναι να το έχεις, να το αγαπάς. Εάν δεν το νιώθεις είσαι ήδη χαμένος.

Πως μπορεί να επιβιώσει ένας επιχειρηματίας σε ένα τέτοιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον;

Ένας κρίσιμος παράγοντας είναι η ρευστότητα της επιχείρησης. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την οποιανδήποτε άσχημη στιγμή και για τις απρόβλεπτες καταστάσεις που δυστυχώς βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Πάρτε για παράδειγμα τις εξωφρενικές τιμές ενέργειας (ΔΕΗ), οι οποίες έχουν γονατίσει τις επιχειρήσεις του χώρου μας και όχι μόνο. Είναι κάτι το οποίο είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Επίσης ξανατονίζω, ότι πρέπει ο επιχειρηματίας αυτή τη δύσκολη περίοδο, να είναι με όλο του το είναι «ψυχή τε και σώματι» επάνω στην επιχείρηση στην κυριολεξία όλη την ημέρα. Από εκεί και πέρα είμαστε έρμαια των καταστάσεων πολιτικών, οικονομικών και λοιπά.

Τι να περιμένουμε φέτος , μιας και έγινε ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός;

Με μεγάλη χαρά και ορμώμενοι από την περσινή ανταπόκριση του κόσμου, ετοιμάζουμε νέους καθιστικούς χώρους, περισσότερα σετ παραλίας με χαρακτηριστικές ανέσεις, επέκταση κουζίνας, εμπλουτισμό του μενού και των κοκτέιλ και εχόντων καλά των πραγμάτων κάποιες νέες εκπλήξεις. Περιμένουμε με ανυπομονησία όλους τους πελάτες που μας στήριξαν και με το παραπάνω την περσινή σεζόν, οι οποίοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στους χιλιάδες των Τρικαλινών που μας τίμησαν υπέρ του δέοντος. Εύχομαι, εγώ και οι συνεργάτες μου, υγεία ηρεμία και να έχουμε ένα όμορφο και υπέροχο καλοκαίρι. Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!!!

Start typing and press Enter to search