Στέφανος Βαϊόπουλος | GLAZE JEWELLERY

Στέφανος Βαϊόπουλος

GLAZE JEWELLERY

Κόσμημα! Ποια γυναίκα και ποιος άνδρας δεν το λατρεύει!! Κοσμήματα που φοράμε κάθε μέρα, άλλα που αφήνουμε για τις ξεχωριστές περιστάσεις, άλλα που κρατάμε για να μεταφέρουμε την αγάπη μας και την αξία μας στις επόμενες γενεές. Έντονα ή διακριτικά, επιλεγμένα με αγάπη, τα κοσμήματα μας αναδεικνύουν σε γυναίκες μοιραίες, ρομαντικές, κλασικές ή τολμηρές και σε άνδρες δυνατούς, σύγχρονους και με άποψη. Η σχέση μας μαζί τους είναι έντονη, συναισθηματική και άκρως προσωπική. Η στάση μας απέναντι στο κόσμημα αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα μας.

 

Με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει και το ταλέντο καταφέρνει συνεχώς να μας εκπλήσσει επαγγελματικά όταν μέσα σε μια δύσκολη χρονιά μετέφερε το κατάστημα Κοσμήματα ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ, Glaze jewellery σε νέο χώρο, στην οδό Καρανάσιου 8. Τον συναντήσαμε στο λαμπερό κατάστημα κοσμημάτων ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΣ και μας ανοίγει την καρδιά του βάζοντάς μας σ΄ ένα κόσμο γεμάτο λάμψη και γοητεία.

 

Τι σημαίνει για σας το κόσμημα;
Από την αρχή της ανθρωπότητας το κόσμημα είναι ομορφιά, ορόσημο σημαντικών στιγμών της ζωής μας, συνδετικός κρίκος μεταξύ γενεών, πολιτισμός και τέχνη, ένδειξη πλούτου, δύναμης και ιεραρχίας. Το κόσμημα για ΄μένα είναι μια επένδυση, αλλά όχι οικονομική. Είναι μια επένδυση προσωπική και συναισθηματική που αυξάνεται και αποδίδει με το πέρασμα του χρόνου. Κάθε κόσμημα λέει μια ιστορία χωρίς τη χρήση ούτε μιας λέξης. Το κόσμημα είναι μια μη λεκτική επικοινωνία της προσωπικής ταυτότητας του καθενός.

Ποια είναι η γυναίκα που φοράει τα κοσμήματα ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ, Glaze jewellery και τι επιλέγουν συνήθως οι Τρικαλινές;
Τα κοσμήματα μας επιλέγονται από γυναίκες που επιθυμούν να κοσμούν κάθε στιγμή της ζωής τους. Είναι γυναίκες με υψηλό κριτήριο αισθητικής, γυναίκες με προσεγμένη εικόνα, γυναίκες που αναδεικνύουν την μοναδικότητά τους. Είναι οι γυναίκες που γίνονται αποδέκτες αγάπης και θαυμασμού και λαμβάνουν τα κοσμήματα μας ως δώρο. Η Τρικαλινή γυναίκα επιλέγει τα κοσμήματα της τόσο για την καθημερινότητα, όσο και για τις ιδιαίτερες περιστάσεις. Η Τρικαλινή χρησιμοποιεί όλα τα είδη κοσμημάτων, δηλαδή δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, περιδέραια και ρολόγια. Για παράδειγμα υπάρχουν γυναίκες που τολμούν ν΄ αποκτήσουν δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες και περίτεχνα δεσίματα και άλλες που προτιμούν πιο γεωμετρικά σχέδια και μόνο με πολύτιμα μέταλλα. Η Τρικαλινή γυναίκα είναι αρκετά ενημερωμένη και για κάθε επιλογή της απαιτεί το ανάλογο πιστοποιητικό για τους πολύτιμους λίθους που υπάρχουν στο κόσμημα που επιλέγει.

Ποια είναι τα brands πού έχετε επιλέξει σε ρολόγια ανδρικά και γυναικεία, αλλά και σε κοσμήματα;
Έχουμε επιλέξει και θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε ανδρικά και γυναικεία κοσμήματα και ρολόγια από μεγάλα Brands και οίκους χειροποίητων κοσμημάτων και πετρών σύμφωνα με τις τάσεις και τις ανάγκες της εποχής, αλλά πάντα με βάση την ποιότητα, αυθεντικότητα και διαχρονικότητα. Αποσπασματικά να αναφέρω ότι στο χώρο μας υπάρχει η συλλογή ρολογιών Michael Korrs, Emporio Armani, GANT και άλλων επωνύμων εταιρειών, ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα Hugo Boss, US polo, και μεγάλη γκάμα κοσμημάτων 18 K με όλους τους πολύτιμους λίθους των εταιρειών DIAMOND GROUP και DIAMOND FORUM. Βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση και αξιολόγηση οίκων, ώστε οι προτάσεις μας στο χώρο του κοσμήματος και της ωρολογοποιίας να είναι επίκαιρη, αλλά και ταυτόχρονα να πιστοποιεί την αυθεντικότητα των αντικειμένων με γνώμονα την προστασία του πελάτη μας.

Το κόσμημα για μένα εκτός από αξεσουάρ είναι ένα έργο τέχνης!

Υπάρχει ανταγωνισμός με τα καταστήματα που πουλάνε fobijoux και χειροποίητα ή θεωρείτε ότι το καλό κόσμημα είναι διαχρονικό;

Όχι δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού αλλά θέμα σύγχυσης. Το fobijoux μεταφράζεται ψεύτικο κόσμημα, άρα εφήμερο με απουσία πολύτιμων υλικών και τεχνοτροπιών. Η έννοια του χειροποίητου κοσμήματος έχει παρερμηνευτεί στις μέρες μας. Το χειροποίητο κόσμημα που υπάρχει στο χώρο μας βασίζεται σε παλαιές και σύγχρονες τεχνικές κατασκευής, όπως η χρήση lazer για την κοπή πολύτιμων λίθων. Αφορά πιστοποιημένους τεχνίτες και εργαστήρια, σχεδιαστές που διαπρέπουν στον παγκόσμιο χώρο του κοσμήματος. Η σύγχυση έχει ενταθεί με την προσφορά μέσω διαδικτύου μη αυθεντικών κοσμημάτων και ρολογιών (προϊόντα μαϊμού). Ξεκάθαρα το καλό αυθεντικό κόσμημα είναι διαχρονικό και εμπεριέχει στενή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κοσμηματοπώλη, του πελάτη και της οικογένειάς του.

Για εσάς το κόσμημα είναι ένα έργο τέχνης ή ένα αξεσουάρ που συμπληρώνει το στυλ μίας γυναίκας;

Το κόσμημα ξεκάθαρα είναι μια μορφή τέχνης και πολιτισμού και αντικείμενο που αναδεικνύει και τονίζει την εικόνα κάθε γυναίκας.

Ποιο είναι το πιο ωραίο κομπλιμέντο που έχετε ακούσει για την δουλειά σας;

Ένα από τα πιο ωραία κοπλιμέντα για τη δουλειά μας εκφράστηκε από μια πελάτισσα μας, με την οποία σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε εξαρχής ένα δαχτυλίδι ροζέτα 18k. Αφού επιλέχθηκαν τα περιφερειακά διαμάντια και το κεντρικό ζαφείρι 2 καρατίων και τοποθετήθηκαν πάνω στη βάση του δαχτυλιδιού, όταν της το παρουσίασα, το φόρεσε και είπε “το δαχτυλίδι είναι πολύ καλύτερο από αυτό που φαντάστηκα”! Η χαρά και ευχαρίστηση της ήταν τόσο εμφανής που η ανταμοιβή μας ήταν πολλαπλάσια της προσπάθειας κατασκευής του μοναδικού αυτού κοσμήματος.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας κόσμημα, που θεωρείτε ότι αποτελεί τάση αυτή τη σεζόν;
Νιώθω χαρούμενος γιατί το αγαπημένο μου κόσμημα αποτελεί και τάση των τελευταίων ετών. Αναφέρομαι σε κοσμήματα με πολύτιμες χρωματιστές πέτρες, όπως εντυπωσιακές και μεγάλες ροζέτες με σμαράγδι, ρουμπινί, ζαφείρι, μοργκανίτης και blue topaz London blue.

 

Γάμος και το αιώνιο σύμβολο αγάπης, η βέρα και το μονόπετρο. Είναι σημαντικό για μια γυναίκα; Τι λέει η εμπειρία σας;
Το δαχτυλίδι με το κυκλικό του σχήμα συμβολίζει την αιωνιότητα και το παντοτινό δέσιμο των ανθρωπίνων σχέσεων. Το μονόπετρο συμβολίζει την μοναδικότητα, τη λάμψη του έρωτα και την αιώνια αφοσίωση. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα ν΄ αντικρίζει την έκφραση όλων αυτών των συναισθημάτων μέσα απ΄αυτά τα κοσμήματα λοιπόν.
Έχετε ζήσει κάποια συγκινητική στιγμή μέσα στο κατάστημα με κάποιο ζευγάρι;
Φυσικά και έχω ζήσει αρκετές συγκινητικές στιγμές στο κατάστημα μου. Μια από αυτές ήταν όταν κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη που ήθελε να κάνει την πρόταση γάμου συμμετείχα κι εγώ με βοηθητικό ρόλο!!! Το σενάριο ήταν να μπούνε στο κατάστημα μου και χωρίς φυσικά να το περιμένει η κοπέλα να της προσφέρει ένα μόνοπετρο δαχτυλίδι και να γονατίσει να της κάνει πρόταση!!! Ο ρόλος μου ήταν να πάρω την σαμπάνια που είχαμε αγοράσει νωρίτερα και να την ανοίξω. Αφού πήρε το πολυπόθητο ΝΑΙ!!! Ήταν μια στιγμή πραγματικά πολύ συγκινητική. Αλλά και μια στιγμή μεγάλης χαράς που συνοδεύτηκε από πολλά γέλια!!! Ο πελάτης αυτής της συγκινητικής ιστορίας ήταν ένας παιδικός μου φίλος και φυσικά έγινα κουμπάρος τους, αφού μετά την τόσο ωραία σκηνή που εκτυλίχθηκε στο κατάστημα μου μου το ζήτησαν αμέσως!!!

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ 8
ΤΡΙΚΑΛΑ Τηλ. 2431073886

Start typing and press Enter to search