Η New Age Εκδοχή του Tweed Jacket

Η New Age Εκδοχή του

Tweed Jacket

από την Φαίη Γκαϊνά

Η new age εκδοχή του tweed jacket διατηρεί στο ακέραιο το αριστοκρατικό προφίλ του επιδιώκοντας ένα στυλ περισσότερο ανάλαφρο, ευέλικτο, νεανικό  αλλά και σύγχρονο.

Ο τρόπος πλέον που επιλέγει να ενσωματωθεί στο σύνολο μιας εικόνας δε θυμίζει σε τίποτα εκείνον του παρελθόντος. Αποτινάσσοντας συνειδητά το άκαμπτο του χαρακτήρα του και μαζί τον στενωπό preppy πυρήνα του.

Πρόκειται για ένα jacket το ίδιο διαχρονικό και ευέλικτο, όσο και ένα τζιν μπουφάν. Ικανό να σταθεί δίπλα σε μια αθλητική φόρμα, σ΄ ένα τζιν παντελόνι ή μια τζιν φούστα. Αποτελώντας  μια σπουδαία αντιπρόταση στο δερμάτινο μπουφάν ή εκείνο του τζιν.

Η χαρακτηριστική boucle υφή του και η συνήθως cropped σιλουέτα του εναρμονίζεται με την αύρα δύο διαφορετικών εποχών: των φουτουριστικών 60s και των πληθωρικών 80s – σε αποχρώσεις του ηλεκτρικού μπλε, του ζωηρού κόκκινου, του αυστηρού γκρι. Με το μαύρο φυσικά να παραμένει η σταθερή επιλογή και η αφετηρία της συγκεκριμένης στιλιστικής φόρμουλας.

Η ανανεωμένη οπτική του στυλ του περιλαμβάνει συνδυασμούς που φέρουν την αίσθηση του χαλαρού. Φορεμένο μ΄ ένα φαρδύ τζιν παντελόνι αντί μιας φούστας. Ή με ολόσωμα κορμάκια και χοντρές αλυσίδες, επιδιώκοντας να προσεγγίσει κάτι από την άναρχη αισθητική του grunge. Κατευνάζοντας επιδέξια την πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου ρούχου που κρύβει τόσο καλά στο DNA του.

Φέτος, το θρυλικό tweed jacket ισορροπεί μεταξύ πρακτικότητας και κομψότητας. Παραμένοντας κλασικό και μοντέρνο μαζί. Ένα ρούχο που κρύβει καλά φυλαγμένη μέσα του την αίσθηση της ασφάλειας,  χωρίς να λείπει το αναζωογονητικό αίσθημα της ανανέωσης – όπως προκύπτει από τη new age εκδοχή του.

Όσες λοιπόν επιδιώκετε την καινοτομία ποντάροντας στην ευελιξία, τότε η προοπτική του tweed jacket σας βάζει σ΄ αυτό το μονοπάτι. 

Start typing and press Enter to search