Το Πουκάμισο. Ο παντοτινός πρωταγωνιστής της ντουλάπας μας

Το Πουκάμισο

Ο παντοτινός πρωταγωνιστής της ντουλάπας μας

Το πουκάμισο παραμένει ο παντοτινός πρωταγωνιστής της  ντουλάπας των περισσοτέρων γυναικών. Καθώς πρόκειται, για ένα ρούχο κλασικό, που εύκολα κάνει τη μετάβαση από το χώρο της δουλειάς σε μια περίσταση περισσότερο απαιτητική στιλιστικά.

από την Φαίη Γκαϊνά

Είναι από εκείνα τα κομμάτια που θα τα επιλέξουμε τις φορές που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. Τις φορές που αναζητούμε την ασφάλεια. Το λευκό κολλαριστό πουκάμισο, σε oversized γραμμή, είναι από εκείνες τις επιλογές  που χωρίς προσπάθεια εξασφαλίζουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αλλά, και άνεση κινήσεων. Καταχωρώντας το αυτομάτως στα go-to όλων των γυναικών από τις αρχές του 20ου αιώνα όπου και άρχισαν να επανδρώνουν τμήματα εργασίας. Στον πυρήνα του κρύβεται το συγκριτικό πλεονέκτημα της άνεσης. Εξηγώντας το γιατί βρίσκεται στη λίστα με τις basic επιλογές κάθε ενημερωμένης  γκαρνταρόμπας. Το ύφος του επίσημο χωρίς να μοιάζει άκαμπτο, άνετο αλλά και ελκυστικό μαζί. Το ιδανικό ένδυμα είτε πρόκειται για το φυσικό χώρο γραφείου, είτε δουλεύοντας από το σπίτι.

Οι collection για τη σεζόν SS21 ομόφωνα πόνταραν στη διαχρονική αύρα του και μας  προτείνουν να φορέσουμε το κλασικό πουκάμισο και αυτή την άνοιξη/καλοκαίρι.  Ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισής του αναδεικνύεται μέσω των αντιθέσεων. Αναμεμειγμένο με ρούχα και αξεσουάρ που άλλοτε υπερισχύει το στοιχείο της θηλυκότητας κι άλλοτε του coolness, δημιουργώντας look με highlow αισθητική. Επιτυγχάνοντας ένα μαξιμαλιστικό εφέ ή ένα πιο αφαιρετικό ακολουθώντας μινιμαλιστικές διαδρομές. Οι στάνταρ επιλογές που συνοδεύουν το πουκάμισο είναι μια ζώνη και ένα υφασμάτινο παντελόνι επιχειρώντας ένα look με oldschool αναφορές. Ή ένα φαρδύ τζιν παντελόνι και ένα ζευγάρι αθλητικά με vintage αναφορές. Όσες λατρεύετε το παιχνίδι των ευρηματικών contrast  δοκιμάστε να φορέσετε μαζί του ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια. Η εικόνα  που δημιουργείται από ένα θηλυκό στοιχείο σε ένα ρούχο ανδρόγυνο, είναι γνωστό πως εξασφαλίζει ένα σέξι εφέ σε κάθε εμφάνιση. 

Σε μια περίοδο που όλα δοκιμάζονται και επαναπροσδιορίζονται το πουκάμισο παραμένει ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής κάθε σύγχρονης γκαρνταρόμπας, η οποία παραμένει ενημερωμένη και εξασφαλίζει  άνεση, απλότητα  και λειτουργικότητα. Ο τελευταίος χρόνος υπήρξε η τρανή απόδειξη, ανά την υφήλιο, πως η ουσία βρίσκεται στα βασικά, στα απλά, στα ουσιαστικά. Κάτι που οφείλει να αντανακλά και η ντουλάπα μας. Απαλλαγμένη από τα περιττά, επικεντρωμένη στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Το πουκάμισο, είναι ένα από τα κομμάτια –κλειδιά που κερδίζει το στοίχημα, χάρις στο προσόν της διαχρονικότητας του. Πάντα επίκαιρο, για τώρα και για πάντα.    

Start typing and press Enter to search