The teasers

Οι The Teasers είναι μια μπάντα που ξεκίνησε το 2015, μια μουσική παρέα φτιαγμένη από καλλιτέχνες που αγαπούν τη μουσική. Μια μπάντα που καταφέρνει να συνδυάζει το swing του 40' με τη disco του 80' , την ποπ των 90s και ταυτόχρονα τη σύγχρονη μουσική του σήμερα. Κάθε τους live αποτελεί μια μουσική πρόσκληση σ΄ έναν αδιακοπο χορό, όπου μπάντα και ακροατής γίνονται ένα. Οι The Teasers ξεκίνησαν το 2015 με τους: Κατερίνα Μπαρμπαρούση (φωνή), Μάκη Καρτσιούκα (φωνή), Γιώργο Αγγελάκη (τρομπόνι - ακορντεόν), Κωνσταντίνο Λάμπα (μπάσο) και Μιχάλη Γερομίχο (ντραμς). Το 2016 προστέθηκε στην παρέα τους ο Βασίλης Σαμαράς (κιθάρα), και το 2019 ο Στέργιος Χάτος (ντραμς), έως και σήμερα.

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Τάμπου

Τι σημαίνει η μπάντα ‘The Teasers’ για ΄σας; Είναι μια μουσική απόδραση; Αυτό το ταξίδι πως προέκυψε ;

Και τι δε σημαίνει  η μπάντα “The Teasers” για μας… Καταρχάς το όνομα αποτελεί αυτό που κάνουμε πειράζουμε τα τραγούδια, τους ακροατές μας(teasers=πειραχτηρια). Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο που μας βλέπει ένα μ΄ εμάς. Να τραγουδάει μαζί μας, να χορεύει, ν΄ αφήνει πίσω του οτιδήποτε τον αγχώνει και να παρασύρεται σ΄ ένα ξέφρενο πάρτυ. Αυτος άλλωστε είναι κ ο σκοπός μας… Και αυτό ακριβώς βιώνουμε και εμείς σε κάθε μας live. Κοινή η απόδραση λοιπόν. Αυτό το ταξίδι προέκυψε από μια επιθυμία που όλοι μας είχαμε να παίξουμε μουσικές που θα κάνουν τον κόσμο να αποφορτίζεται και να διασκεδάζει… Κάτι που και εμείς είχαμε ανάγκη να βιώσουμε τότε, πόσο μάλλον τώρα. Και φυσικά την επιθυμία μας να παίζουμε μουσική,  να δημιουργήσουμε!

 

Ξεκινήσατε δυναμικά με πολλά Live και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές , εκδηλώσεις αλλά και μπαράκια σε όλη τη Θεσσαλία.

Ξεκινήσαμε το Μάρτιο του 2015 όταν δημιουργήθηκε και η μπάντα μας… Ξεκινήσαμε παίζοντας σε γνωστό καφέ μπαρ της πόλης μας και κατά καιρούς συνεργαστήκαμε και με άλλα μαγαζιά. Έχουμε παίξει στα πλαίσια του Μύλου των Ξωτικών καθώς και σε γάμους αλλά και βαπτίσεις τα τελευταία χρόνια δίνοντας μια πιο εναλλακτική μουσική νότα σ΄ αυτούς.

Πριν από περίπου δύο χρόνια παίξαμε και στη Λάρισα σ΄ ένα καταπληκτικό απογευματινό live Κυριακής όπου πραγματικά εύχομαι να γίνει κάποια στιγμή και θεσμός ακόμη και εδώ στην δική μας πόλη όταν με το καλό καταφέρουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Φόρεμα Κατερίνας Capriccio, Ιουλιέτας Αδάμ 8, Τρίκαλα.

Μακιγιάζ Χριστίνα Ξουρή, @xristina_xou

Ξαφνικά έρχεται η πανδημία και σταμάτησε απότομα όλη σας η δραστηριότητα. Πως το βιώσατε; Σας έλειψε η επικοινωνία με τον κόσμο;

Δυσκολα… πολύ δύσκολα. Εγιναν όλα τόσο απότομα που πραγματικά δεν καταλάβαμε ούτε καν υποψιαζόμασταν τί επρόκειτο να ζήσουμε. Σταμάτησε εξολοκλήρου κάθε μας δραστηριότητα και φυσικά αυτο μας κόστισε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά,κυρίως συναισθηματικά… Χάθηκε όλη αυτή η επικοινωνία μας με τον κόσμο, η ανάγκη μας να δράσουμε καλλιτεχνικά. Ειδικα στην πρώτη καραντίνα, γιατί εν καιρώ αρχίσαμε μεμονωμένα να δημιουργούμε διάφορα άλλα και να ετοιμαζόμαστε και για την επερχόμενη σεζόν (Θεού και κορονοϊού θέλοντος). Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι για ένα διάστημα μας “βόλεψε” μιας και η τραγουδίστριά μας εκείνο τον καιρό έγινε μανούλα. Όπως και να έχει, επιστρέφουμε δυναμικά όσο η κατάσταση το επιτρέψει. Οποιαδήποτε εμφάνιση μας άμεσα θα γίνει γνωστή μέσω της σελίδας μας στο Facebook Teasers.

 

Eίναι δύσκολο να είστε καλλιτέχνες πλέον στην Ελλάδα;

Δύσκολο δεν είναι να είσαι καλλιτέχνης. Καλλιτέχνης μπορεί να είναι ο καθένας μας. Να εκφράζεται μέσω της μουσικής, μέσω του θεάτρου, μέσω της ζωγραφικής, μέσω της ποίησης, με το οτιδήποτε. Το δύσκολο δυστυχώς είναι να βιοπορίζεσαι αποκλειστικά μόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι κάνουμε και δεύτερη δουλειά. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να βιοποριζόμασταν μόνο μέσα από τη μουσική.

Με αισιοδοξία βλέπουμε ότι έχουν ξεκινήσει τα live… Πώς βλέπετε τη χρονιά από ΄δω και πέρα ;

Η αλήθεια είναι ότι τα live ξεκίνησαν με μεγάλη αισιοδοξία, χαρά και ανυπομονησία από μέρους μας να βρεθούμε και πάλι στη σκηνή. Το θέμα είναι ότι με το που ξεκινήσαμε άρχισαν και πάλι τα κρούσματα να αυξάνονται και να επανέρχονται μέτρα τα οποία επηρεάζουν τη μουσική και τα live. Όποτε η χρονιά που μας έρχεται θα τη χαρακτηρίζαμε ως απρόβλεπτη κυρίως αλλά και δύσκολη στον προγραμματισμό της, καθώς live που είχαμε ήδη κλείσει, έχουν αναβληθεί ή και ακυρωθεί λόγω της παρούσας κατάστασης. Ελπίζουμε σ΄ ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ποιος είναι ο αρχηγός της μπάντας και ποιος το πειραχτήρι…της παρέας ;

Αρχηγός στη μπάντα δεν υπάρχει. Όλοι μαζί συζητούμε και αποφασίζουμε για τις εμφανίσεις μας, για το πρόγραμμα, για το πώς μπορούμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε. Πειραχτήρια είμαστε όλοι με τον τρόπο μας, με πολύ χιούμορ, κάνουμε τις πλάκες μας, περνάμε υπέροχα στις πρόβες και στα live μας και αυτό βγαίνει και στον κόσμο, τον οποίο λατρεύουμε “να πειράζουμε”.

Ανδρικά πουκάμισα Themis Trikaliotis, Ιουλιέτας Αδαμ 15, Tρίκαλα

Start typing and press Enter to search