Βίκυ Χατζηβασιλείου

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Η δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Βίκυ Χατζηβασιλείου, μας αποκαλύπτει τα νέα της επαγγελματικά σχέδια, ενώ παράλληλα σχολιάζει τα τηλεοπτικά δρώμενα, το κίνημα #metoo και το νέο της βιβλίο. Δεν διστάζει ακόμα να μας εξιστορήσει παιδικά της βιώματα από το Κιλκίς, την πολιτική που θεωρεί λάθος της καθώς και άλλα ενδιαφέροντα που αξίζει να διαβάσετε…

Συνέντευξη στη Χρύσα Ξάνθη

Τα τελευταία δύο χρόνια, σας παρακολουθούμε μέσα από το διαδικτυακό σας κανάλι, το «Vicky’s Vita» δίνοντάς μας συμβουλές μακροζωίας, ομορφιάς αλλά και ξεναγώντας μας σε διάφορα μέρη. Πώς βιώνετε αυτή την εμπειρία, δεδομένου ότι επί σειρά ετών ήσασταν πάντα στη πρώτη γραμμή των τηλεοπτικών μας δεκτών;

Είναι μία μορφή επικοινωνίας που την αγαπώ πάρα πολύ και το χαίρομαι πάρα πολύ. Ό,τι έχεις επιλέξει να το κάνεις στη ζωή σου, πρέπει να το κάνεις με αγάπη, αλλιώς μην το κάνεις καλύτερα. Είτε αυτό λέγεται κάνω τηλεόραση, είτε κάνω Youtube, είτε κάνω παρέα με μία φίλη μου στο σπίτι. Το βιώνω μ΄ όλα μου τα κύτταρα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα που δεν κάνω τηλεόραση. Δεν μου λείπει. Δεν ανήκω στη συνομοταξία των ανθρώπων που τελειώνουν την τηλεόραση και τα βάφουν μαύρα.

Το κανάλι σας αν κρίνουμε από τα σχόλια και τις εγγραφές «γνωρίζει» μεγάλη ανταπόκριση.

Όλ΄ αυτό που έκανα τόσα χρόνια είχε μόνο αλήθεια. Έχω συνδεθεί βαθιά  με τον κόσμο. Φανταστείτε ταξίδεψα πρόσφατα στη Κρήτη και υπήρχαν άνθρωποι που μου πιάνανε τα χέρια και κλαίγανε.

Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διάρκεια μέσα από την ποιότητα!

Υπάρχει κάποια ιστορία από το «Πάμε Πακέτο» που να σας συγκλόνισε;

Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες. Αυτή όμως  που είναι πολύ ξεχωριστή στη μνήμη μου πάντα είναι η μητέρα που είχε 3 αγοράκια και ήταν σε διάσταση με το σύζυγο της. Ο σύζυγος πήρε τα 2 παιδιά γιατί το άλλο ήταν μωρό για Χριστουγεννιάτικες διακοπές και δεν τα επέστρεψε ποτέ. Ήρθε η γυναίκα σ΄ εμάς και της φέραμε το ένα από τα δύο, γιατί το άλλο δεν ήθελε. Είχαν πικραθεί πολύ από τον πατέρα όλ΄ αυτά τα χρόνια. Εκτυλίχθηκαν στο πλατό σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Έχουμε αφήσει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση και εγώ και οι συνεργάτες μου. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που επί τόσα χρόνια δημιουργώντας ποιοτικά πράγματα έμεινα στο χώρο. Νιώθω πάρα πολύ ευλογημένη  και πάρα πολύ ευγνώμων για αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διάρκεια μέσα από την ποιότητα!

Κάνετε επίσης κάποια σεμινάρια αυτοβελτίωσης λόγω των βιβλίων που γράφετε. Με αφορμή αυτό,  πιστεύετε ότι υστερείτε σε κάτι;

Υπάρχει άνθρωπος που δεν υστερεί σε κάτι; Θα ήταν γελοίο να πω ότι δεν υστερώ. Σε πολλά υστερώ. Μαθαίνοντας και μεγαλώνοντας γίνομαι περισσότερο σοφή και έχω περισσότερη επίγνωση, ώστε να αντιλαμβάνομαι ότι υστερώ σε πάρα πολλά πράγματα. Η σοφία είναι κάτι που μόνο ο χρόνος μπορεί να στη φέρει και κανένας άλλος.

Θα επιστρέψετε σύντομα στη τηλεόραση;

Θα επιστρέψω μόνο αν είναι να κάνω κάτι στη κατεύθυνση του να βοηθήσει τον κόσμο, να μπορώ να είμαι χρήσιμη και κάτι που να είναι στα νέα αιτήματα των ανθρώπων που σίγουρα δεν είναι το ν΄ ασχολούμαστε με τις ζωές των άλλων παρά να κοιτάξουμε λίγο μέσα τη δική μας ζωή,  πως μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη.

Διανύουμε μία σεζόν όπου για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πλήρες πρόγραμμα σ΄ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ευοίωνο μεν αμφιλεγόμενο δε. Κατά τη γνώμη σας θ΄ αντέξουνε;

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το κομμάτι της μυθοπλασίας και όχι τόσο ευχαριστημένη από το κομμάτι των εκπομπών. Πολλές φορές είναι σαν να βλέπω την ίδια εκπομπή με διαφορετικά πρόσωπα. Δεν βλέπω κάποια καινούργια πρόταση. Δεν βλέπω κάτι καινούργιο. Είναι όλα λίγο πολύ σαν να κάνουν αναμόχλευση των άλλων εκπομπών και ν΄ αναπαράγουν. Δεν βλέπω κάτι πρωτόλειο να συμβαίνει.

Είστε ενεργή στο χώρο του Media από το 1987 μέσα από διάφορες ιδιότητες. Θεωρείτε ότι το κίνημα #metoo, θα βάλει φρένο σε τυχόν συμπεριφορές που υπερβαίνουν τα όρια;

Σίγουρα θα τις αναχαιτίσει σε σημαντικό βαθμό. Δεν ξέρω αν θα βάλει εντελώς φρένο γιατί προσφάτως είδαμε δάσκαλο να προσπαθεί να χειραγωγήσει σεξουαλικά ένα μικρό κοριτσάκι 11 χρονών.

Υπάρχει τεχνική του να συνδεθείς με το σύμπαν και να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι κάθε φορά.

Εδώ και λίγους μήνες έχει εκδοθεί το 5ο βιβλίο σας με τίτλο «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ένα βιβλίο το οποίο συνυπογράφετε με τον Χάρη Παπαδόπουλο. Πώς εμπνευστήκατε αυτό το τίτλο;

Κάναμε μία παράφραση του  κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον όπου λέει στο Ματθ. 7.7 « Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν». Εμείς απλά συμπληρώσαμε το «σωστά»,  διότι  υπάρχει τεχνική του να συνδεθείς με το σύμπαν και να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι κάθε φορά. Όταν λέμε αυτό δεν εννοούμε μόνο υλικά. Το βιβλίο είναι καθαρή αυτογνωσία.

Τέλος, πιστεύετε στο συμπάν;

Το σύμπαν υπάρχει, είναι γύρω μας. Η ενέργεια που είναι διάχυτη στο σύμπαν έχει μετρηθεί από το πανεπιστήμιο του Σεν Γκάλεν της Ελβετίας. Είναι κάτι που υπάρχει. Όπως και οι ενεργειακές μεμβράνες ανάμεσά μας.

Start typing and press Enter to search