Γιώργος Παρθένης

Τ΄ όνομά του είναι συνυφασμένο με την πόλη της Καλαμπάκας, καθώς είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας “Kalabakacity” και καθημερινά προσπαθεί να ενημερώνει τους πολίτες για ότι συμβαίνει στο Θεσσαλικό κάμπο. Αγαπά τη φωτογραφία και έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια και δύο πανέμορφες κόρες την Νικολέτα – Μαρία και την Γραμματική.  Μας ανοίγει την καρδιά του και μας μιλάει για όλα…

Ο πατέρας προσπαθεί να μάθει στα παιδιά του την ζωή, όπως την βιώνει ο ίδιος ανάλογα το επάγγελμα και τον τρόπο ζωής.

Καραντίνα… Μια ταλαιπωρία ή μία εμπειρία;
Η καραντίνα ήταν για ΄μένα μια μεγάλη εμπειρία θα έλεγα, η οποία έδωσε την αφορμή να υπάρξει περισσότερος χρόνος με τα παιδιά μου και να έρθουμε πιο κοντά, καθώς πριν τον κορονοϊό οι ρυθμοί της ζωής και η καθημερινότητα δεν μας άφηναν να ζήσουμε πολλά πράγματα μαζί.


 Πολλές και οι δυσκολίες για έναν μπαμπά που ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Πώς το αντιμετωπίσατε;
Τα συναισθήματα πολλά από την πρώτη στιγμή που το παιδί έρχεται στον κόσμο, μέχρι και που μεγαλώνει, με την κάθε μέρα να είναι διαφορετική.


Τι μαθαίνει ένας μπαμπάς στα παιδιά του;
Ο πατέρας προσπαθεί να μάθει στα παιδιά του την ζωή, όπως την βιώνει ο ίδιος ανάλογα το επάγγελμα και τον τρόπο ζωής. Σίγουρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αν έχει να κάνει με κόρες ή υιούς που πρέπει να προσαρμόσει ανάλογα και όσα θέλει να πει!


Πως είναι να είσαι πατέρας την εποχή του κορονοϊού;
Με τον ελεύθερο χρόνο που δόθηκε σ΄ όλους, ο πατέρας πιστεύω προσπάθησε να έρθει κοντά στα παιδιά του και να κερδίσει στιγμές που δεν έζησε λόγω υποχρεώσεων και της καθημερινότητας. Εγώ με τις δύο κόρες μου σ΄ όλη την καραντίνα, κάναμε μαζί πολλά πράγματα τα οποία το προηγούμενο διάστημα είχαν μείνει πίσω λόγω της έλλειψης χρόνου.


Πως συνδυάζεται η δουλειά και ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά;
Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής που πρέπει να γίνει προτεραιότητα κυρίως του πατέρα, που αφιερώνει πολύ χρόνο στην δουλειά ενώ τα παιδιά του τον έχουν μεγάλη ανάγκη.


Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Τί σας αρέσει να κάνετε μαζί;
Ο ελεύθερος χρόνος αφιερώνεται σε κουβέντα με τις δυο κόρες μου, για το πώς πέρασαν στο σχολείο, τις σχέσεις με τ’ άλλα παιδιά, γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας, απορίες που προκύπτουν μέσα από μικρογεγονότα. Μου αρέσει να κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν εκείνες που είναι παιχνίδια, αθλητισμός και… ψυχαγωγία!

Start typing and press Enter to search