Κατερίνα Βενέρη Σιούλη Kangoo Jumps

Η γυμνάστρια Κατερίνα Βενέρη Σιούλη είναι απόφοιτη Σ.Ε.Φ.Α.Α (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Τρικάλων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή Λάρισας με εξειδίκευση στην Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση ενώ η μεταπτυχιακή  της διατριβή αποτελεί  την  πρώτη επιστημονική έρευνα της Ελλάδος που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία βασίζεται στο πρόγραμμα γυμναστικής ‘’Kangoo Jumps”.  Το 2018 εξειδικεύτηκε στο πρώτο σεμινάριο «Kangoo Jumps» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και ακόμη και τώρα εξακολουθεί να επιμορφώνεται από εκπαιδευτές διεθνούς κύρους από την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Έκτοτε ασχολείται μ’ αυτό, καθώς και με άλλα προγράμματα άσκησης στα οποία έχει εξειδικευτεί, όπως TRX, Corrective Exercise και Functional Training. Τέλος, είναι προπονήτρια στην αγωνιστική ομάδα στίβου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. 

Kangoo jumps, η νέα fitness εμμονή στο

Ιdeesmagazine

Είναι ευρύτερα διαδεδομένη η άποψη ότι είναι  το πιο αγαπητό είδος γυμναστικής παγκοσμίως. Ο πρωταρχικός σκοπός του Kangoo Jumps είναι η πρόληψη και η αποκατάσταση τραυματισμών. Την δημοτικότητά του εκτόξευσαν celebrities της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως η Κέιτ Μος, οι αδελφές Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Άνιστον και πολλές άλλες διασημότητες του Hollywood, που έχουν βάλει το Kangoo jumps στην καθημερινότητά τους.

Τι είναι όμως το Κangoo jumps;

Πρόκειται για ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής κατά το οποίο φοράς τις μπότες σου και αποφεύγεις μεγάλο ποσοστό επιβάρυνσης στις αρθρώσεις εξαιτίας του ειδικού συστήματος ISP (Impact System Protection) που έχουν οι γνήσιες Kangoo Jumps Rebound μπότες. Συγκεκριμένα, βασίζεται στην διαλλειματική μέθοδο προπόνησης, γνωστή ως «Interval», που περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων μέτριας έως υψηλής έντασης με ενδιάμεσα διαστήματα ξεκούρασης είτε ενεργητικά, όπως το χαλαρό τζόκινγκ ή το περπάτημα, είτε παθητικά όπως η ανάπαυση. Ένα ιδιότυπο χαρακτηριστικό γνώρισμα  τoυ Kangoo Jumps είναι ότι,  μέσω των συνεχόμενων και έντονων αναπηδήσεων αλλά και αλμάτων, συντελεί στην ταχύτατη έκκριση ορμονών όπως η ενδορφίνη, η σεροτονίνη κ.α. με αποτέλεσμα ν’ αυξάνεται το αίσθημα της ευεξίας , της ευφορίας και της καλής διάθεσης εξουδετερώνοντας το στρες και καθιστώντας την άσκηση ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, καθυστερώντας την εξέλιξη της γήρανσης.

Η γυμνάστρια Κατερίνα Βενέρη Σιούλη αποκαλύπτει το μυστικό για να έχετε ένα γυμνασμένο σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης, αφού συνδυάζει ασκήσεις βασισμένες στον ρυθμό της μουσικής σ’ ένα δυναμικό workout που βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης!

Kangoo Jumps: Τι αλλαγές θα παρατηρήσει κανείς στο σώμα του μ’ αυτό το fitness trend;

Εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας του προγράμματος, θα μειωθεί σημαντικά η λιπώδης μάζα και κατά συνέπεια θα υπάρξει μείωση πόντων σε διάφορα σημεία του σώματος (κοιλιά, περιφέρεια) σε συνάρτηση με την σωστή διατροφή αλλά και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του αθλούμενου/ης (μάζα σώματος, ανάστημα – ύψος, μήκος κορμού, δείκτης μάζας σώματος, σωματικό λίπος, σπλαχνικό λίπος, οστική μάζα, μεταβολική ηλικία). Επιπρόσθετα, θα βελτιώσει την αντοχή του, μία σημαντική πτυχή της φυσικής κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει τον κορμό του και τα κάτω άκρα. Επιπλέον, η εξισορρόπηση πάνω στις μπότες, έχει ως επακόλουθο την ενδυνάμωση μυών του κορμού που δεν γυμνάζονται καθημερινά, την βελτίωση της ισορροπίας, της ιδιοδεκτικότητας και του νευρομυικού συντονισμού. Παράλληλα, βελτιώνεται η ορθοσωμία (στάση του σώματος) εξαιτίας του ειδικού σχεδιασμού των Kangoo Jumps Rebound Shoes, που βοηθούν στην σωστή διατήρηση των φυσιολογικών κυρτωμάτων της σπονδυλικής στήλης. Μάλιστα, οι ασκούμενοι που έχουν χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα τόσο στα γόνατα όσο και στην ποδοκνημική άρθρωση, δεν θα πονάνε κατά την διάρκεια του προγράμματος, εξαιτίας της απόσβεσης των κρούσεων με το έδαφος, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται υψηλός βαθμός προστασίας των αρθρώσεων από τραυματισμούς. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε ακόμη ότι, μέσω του Kangoo Jumps επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας κατά 60% που συνιστά την  ανομοιογενή  εναπόθεση νερού και λίπους στο δέρμα και στον υποδόριο (λιπώδη) ιστό και αποτελεί «αισθητική μάστιγα» που πλήττει το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών στον πλανήτη. 

Δεν πρέπει να λησμονήσουμε ακόμη ότι, μέσω του Kangoo Jumps επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας κατά 60% που συνιστά την  ανομοιογενή  εναπόθεση νερού και λίπους στο δέρμα και στον υποδόριο (λιπώδη) ιστό και αποτελεί «αισθητική μάστιγα» που πλήττει το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών στον πλανήτη. 

Υπάρχει περίπτωση ένας πρωτάρης να πέσει;

Οι μπότες είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να προλαμβάνονται αλλά και να αποφεύγονται ενδεχόμενες πτώσεις. Είναι αδύνατον ο ασκούμενος/η να χάσει την ισορροπία του, διότι αφενός μεν, το κάθε ζευγάρι έχει στο πάνω μέρος ειδικά ρυθμιζόμενα ελάσματα που συγκρατούν σταθερή την ποδοκνημική άρθρωση, αφετέρου δε, το κάτω μέρος της μπότας αποτελείται από μεγάλη επιφάνεια ελαστικής επένδυσης ώστε να αποφευχθεί η ολίσθηση. Στην αρχή του πρώτου μαθήματος μπορεί να σου φανεί περίεργο, όμως αυτό διαρκεί τα πρώτα λεπτά μέχρι να μάθεις να στέκεσαι πάνω στις μπότες, να περπατάς και ύστερα να εκτελείς τις ασκήσεις χωρίς καμία βοήθεια!

Σε ποιους απευθύνεται το Kangoo Jumps;

Απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες από 6 ετών και άνω, ανεξαρτήτως φύλλου, πολιτισμικής και κοινωνικής ταυτότητας, σωματικού βάρους και επιπέδου φυσικής κατάστασης, ενώ δεν συνιστάται σε έγκυες, γυναίκες με καισαρική έως τους πρώτους 3 μήνες, παιδιά κάτω των 6 ετών καθώς και σε άτομα με αυχενικό σύνδρομο επιβεβαιωμένο από ιατρό. Αρκετοί ασκούμενοι και μη φοβούνται πως, εξαιτίας των συνεχόμενων και έντονων αναπηδήσεων θα έχουν μεγαλύτερη μυοσκελετική επιβάρυνση, κάτι το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, δεν υφίσταται.

Κ.Βενέρη Σιούλη είστε από τις πρώτες γυμνάστριες που έφεραν το Kangoo Jumps, στη Θεσσαλία. Πως ανταποκρίνεται ο κόσμος;

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη των Τρικάλων το 2018. Θυμάμαι πως μόλις ανακοίνωσα ότι δημιουργούνται τμήματα Kangoo Jumps, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα και κάθε φορά υπήρχαν νέοι μαθητές/τριες που ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που θα το δοκίμαζαν, ειδικά όταν ανέβαιναν πάνω στις μπότες. Πλέον αποτελεί τάση στην πόλη μας και είμαι ευγνώμων, γιατί ύστερα από τέσσερα χρόνια, εξακολουθούν να μ’ εμπιστεύονται τα ίδια άτομα αλλά και πολλοί νέοι ασκούμενοι και τα συναισθήματα τους είναι ακόμη το ίδιο ηχηρά και έντονα!

Πλέον αποτελεί τάση στην πόλη μας και είμαι ευγνώμων, γιατί ύστερα από τέσσερα χρόνια, εξακολουθούν να μ’ εμπιστεύονται τα ίδια άτομα αλλά και πολλοί νέοι ασκούμενοι και τα συναισθήματα τους είναι ακόμη το ίδιο ηχηρά και έντονα!

Που μπορούμε να κάνουμε Kangoo Jumps στα Τρίκαλα; Γίνονται μαθήματα και έξω στη φύση;

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο γυμναστήριο Fitness Tempo. Από τέλη Απριλίου, θα διεξάγονται μαθήματα και σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στο ποτάμι. Να τονίσω πως ο εξοπλισμός παρέχεται από εμένα και φυσικά ύστερα από κάθε μάθημα, οι μπότες απολυμαίνονται.

Σε πόσο καιρό θα έχουμε αποτελέσματα στα πόδια και στους γλουτούς εν όψει καλοκαιριού;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, η οποία θα καλύψει όλες τις περιπτώσεις. Ο τρόπος που λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα είναι διαφορετικός στον καθένα ξεχωριστά. Εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως ορμονικοί και γενετικοί παράγοντες, τον σωματότυπο, το χρονικό διάστημα άσκησης, τις διατροφικές συνήθειες, τον καθημερινό τρόπο ζωής, την κληρονομικότητα και τον μεταβολισμό. Όμως, για να υπάρξουν άμεσα και εμφανή αποτελέσματα, απαιτείται στοχευμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος είτε με επιπλέον βάρη, κάτι το οποίο παρέχεται μέσω της ενίσχυσης των Kangoo Jumps Rebound Shoes με μόλις 2,5 κιλά επιβάρυνση στο κάθε ζευγάρι, με αύξηση της συχνότητας των προπονήσεων/εβδομάδα και τέλος με σωστές διατροφικές αλλαγές.

Start typing and press Enter to search