Νίκος Πλιάκος

Νίκος Πλιάκος

Ο Tρικαλινός βραβευμένος ανθοδέτης του EDEM Floral Creations

Κάθε λουλούδι, μια δημιουργία. Κάθε ευωδιά, μια ανάμνηση. Κάθε χρώμα, ένα όνειρο. Κι όλα αυτά στα χέρια ενός ανθρώπου που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη διοργάνωση του γάμου σας. Είναι ο ανθοδέτης, ο καλλιτέχνης που θα συνθέσει εκείνο τον ανθοστολισμό, εκείνο το μπουκέτο, που θα κάνει τον γάμο σας ξεχωριστό. Στον κόσμο της ανθοδετικής ανέλαβε να μας ξεναγήσει ο ανθοδέτης Νίκος Πλιάκος, από την EDEM Floral Creations, που μετά από πολλές δημιουργίες, ταξίδια στο εξωτερικό και ατελείωτες ώρες μελέτης επάνω σε λουλούδια, νέες τάσεις και πολλή αγάπη για την ανθοδετική είναι σε θέση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι.

Ποια είναι ακριβώς η δουλειά του ανθοδέτη;

Η δουλειά του ανθοδέτη είναι να δημιουργήσει μια αρμονική χρωματικά σύνθεση, μια όμορφη ανθοδέσμη, μια ολοκληρωμένη σύνθεση από λουλούδια που ταιριάζουν μεταξύ τους. Η ανθοδιακόσμηση είναι ένας κλάδος που  περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πολλές επαγγελματικές εργασίες του ανθοπώλη. Ανθοδετική μπορεί να οριστεί σαν «η τέχνη της οργάνωσης λουλουδιών και άλλων υλικών σε αρμονικές συνθέσεις». Καθήκον του ανθοδέτη είναι να δημιουργεί συνθέσεις λουλουδιών για στολισμούς σε γάμους, δεξιώσεις, συνέδρια ή δώρα. Αυτό προϋποθέτει συνεννόηση και εμπιστοσύνη με τον πελάτη για να γνωρίζει τις επιθυμίες του, επιλογή των λουλουδιών και άλλων διακοσμητικών στοιχείων για τη δημιουργία μιας σύνθεσης. Ο ανθοδέτης ακολουθεί τις γραμμές του design, χρώμα, μέγεθος λουλουδιού, υφές… σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής!

Ποια είναι τα αγαπημένα λουλούδια που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση σε γαμήλιες τελετές;

Ο βασιλιάς των λουλουδιών σε γαμήλιες τελετές και όχι μόνο, είναι το τριαντάφυλλο. Από μελέτες ξέρουμε ότι το 75% των στολισμών καλύπτει το τριαντάφυλλο με τις πολλές ποικιλίες του και τα υπόλοιπα λουλούδια ακολουθούν, κάλλες, ζέμπερες, λίλιουμ. Χάρις στην ασυναγώνιστη ομορφιά του και το θεσπέσιο άρωμά του, το τριαντάφυλλο βαφτίστηκε ήδη από τα αρχαία χρόνια «βασιλιάς των λουλουδιών» και θεωρήθηκε σύμβολο του έρωτα. Κανένα άλλο άνθος δε γνώρισε τόσο έντονες εκδηλώσεις ανθρώπινης λατρείας όσο το τριαντάφυλλο.

Θα ήθελα να μας περιγράψετε το πιο απλό που σας έχουν ζητήσει, αλλά και το πιο σύνθετο.

Το πιο απλό που μου έχουν ζητήσει είναι ένα λουλούδι με μια κορδέλα, έτσι απλά να το προσφέρουν με αγάπη. Το πιο σύνθετο και περίεργο που μου έχουν ζητήσει σε εκδήλωση είναι να κρέμονται άνθη από περίεργα μέρη ή να κάνω μια ιδιαίτερη σύνθεση σε γάμο. Η δημιουργικότητα που συνδέεται με τα λουλούδια είναι μέρος αυτού που με κρατά  ενθουσιασμένο για τη δουλειά μου!

Ισχύει ότι κάθε λουλούδι έχει τον δικό του συμβολισμό; Κι αν ναι, ποια είναι τα ιδανικά λουλούδια και σε ποια  χρώματα για έναν γάμο;

Φέτος, το χρώμα της χρονιάς από την Pantone, είναι το Very Peri. Θα το συναντήσουμε αρκετά  συχνά στους γάμους του 2022. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί, όμως, είναι ότι αφήνουμε πίσω τα άτονα χρώματα, τα παραδοσιακά οτιδήποτε ιβουάρ και παστέλ και περνάμε σε πιο έντονα και “γεμάτα” χρώματα στη διακόσμηση γάμων. Ιδανική σύνθεση για γάμο η event δεν υπάρχει, είναι τι ταιριάζει στο ζευγάρι, τι εποχή γίνεται ο γάμος ή η βάπτιση, και φυσικά που γίνεται το event. Αν είμαστε σ’ ένα ξωκλήσι θα επιλέξουμε αγριολούλουδα και θα πάμε σε πιο μίνιμαλ διακόσμηση που να ταιριάζει με τη φύση και το χώρο.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022;

Η τάση φέτος στη διακόσμηση είναι το χρυσό! Οι διακοσμήσεις για το 2022 ανοίγουν τους ορίζοντές τους και πέρα από τα λουλούδια, κυριαρχεί το χρυσό, ασημί και λευκό για τις δεξιώσεις γάμου. Οι γυάλινες διαφάνειες είναι στοιχείο που θα κυριαρχήσει. Τις συναντούμε στον μπουφέ, στα τραπέζια ευχών και φυσικά στον κεντρικό στολισμό των τραπεζιών. Πέρα από τις διαφάνειες, στη διακόσμηση γάμου κυριαρχούν το 2022 και τα μεταλλικά στοιχεία.

Τηλ.: 24310 76636

Start typing and press Enter to search