Ρίτσα Μπράτσου

Λένε ότι ο χώρος που ζει και εργάζεται ένας άνθρωπος αποκαλύπτει στοιχεία για το χαρακτήρα του και τη ζωή του. Ποιος δεν θέλει να ζει μέσα σ΄ ένα καλαίσθητο χώρο με χρώματα και αρώματα που σου φτιάχνουν τη μέρα και σε γεμίζουν ενέργεια; Η Ρίτσα Μπράτσου από το Bratsos & Maison είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το χώρο των ονείρων σου δίνοντάς σου τις πιο αξιόλογες συμβουλές.

Είναι η διακόσμηση ένα ακριβό χόμπι; Μπορεί ένα άτομο να αλλάξει ολόκληρο το διαμέρισμά του, με τη βοήθεια ενός διακοσμητή, όταν διαθέτει χαμηλό budget (λίγα χρήματα);
Οι εργασίες που αναλαμβάνουμε δεν είναι συγκεκριμένης κλίμακας. Πάντα με βάση τον οικονομικό προυπολογισμό που διαθέτει ο πελάτης μας προτείνουμε προσαρμοσμένες λύσεις επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τόσο σε σχέδια όσο σε τιμές από το MAISON, αλλά και από πιο luxury brands στο BRATSOS. Κάποια πράγματα που πιστεύω ότι κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στην εσωτερική διακόσμηση είναι στην πραγματικότητα οικονομικά και προκύπτουν εύκολα από τον αυτοσχεδιασμό: φωτισμός, πίνακες, μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα.  Ένας κενός τοίχος μπορεί εύκολα να μετατραπεί στο πιο αγαπημένο σημείο του σπιτιού τοποθετώντας έναν πίνακα στ΄ αγαπημένα σας χρώματα. Eνα φωτιστικό δαπέδου ταιριάζει σε κάθε στιλ και δημιουργεί μια cozy ατμόσφαιρα, ενώ ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθεί μπορεί να κάνει το χώρο να δείχνει πιο μεγάλος ή με βάθος. Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει σ΄ ένα μέρος ο διαφορετικός φωτισμός και η διαφορετική τοποθέτηση των πραγμάτων, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία.

Είναι ευκολότερο το να διακοσμείτε το εσωτερικό ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου;

Είναι εντελώς  διαφορετική η προσέγγιση. Για παράδειγμα, τα σπίτια είναι συνήθως πιο προσωπική δουλειά, για ευνόητους λόγους και κάθε δωμάτιο συνήθως αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Ενώ σ΄ έναν επαγγελματικό χώρο μπορεί να είναι μια ιδέα που τα περικλείει όλα, αλλά προφανώς εξαρτάται από τον συγκεκριμένο πελάτη.

 Ποιο είναι μέχρι στιγμής το αγαπημένο σας project;

Δεν μπορώ να διαλέξω. Κάθε φορά που αρχίζω ένα καινούριο σχέδιο, αυτό γίνεται το αγαπημένο μου και το πιο σημαντικό. Το ποιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν δύο ιατρεία. Στο συγκεκριμένο PROJECT  είχα να αντιμετωπίσω την εξής πρόκληση. Δύο διαφορετικές ειδικότητες, με τελείως διαφορετικές ανάγκες η κάθε μία, έπρεπε να  συστεγάζονται στον ίδιο χώρο. Ήταν κάτι πολύ απαιτητικό, όμως όχι ακατόρθωτο και πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό .

Κάθε φορά που αρχίζω ένα καινούριο σχέδιο, αυτό γίνεται το αγαπημένο μου και το πιο σημαντικό.

Τι συμβουλεύετε εκείνους που έχουν πολύ μικρά δωμάτια για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά τους;

Μικρά δωμάτια και μικρά σπίτια είναι νομίζω και τα αγαπημένα μου. Με την βοήθεια των χρωμάτων και των υλικών μπορούμε να επιτύχουμε τρομερά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείστε καθρέφτες για ν΄ ανοίξετε τους χώρους και ζεστές ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σ΄ έπιπλα και τοίχους. Όμως είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε και τα σωστά έπιπλα. Συνήθως υπάρχει το εξής πρόβλημα: όταν επιλέγουμε μικρά έπιπλα για να ταιριάζουν στον χώρο δεν έχουμε  μεγάλο αποθηκευτικό  πλεονέκτημα και όταν επιλέγουμε μεγάλα σε όγκο έπιπλα “κλείνουμε” περισσότερο το χώρο. Όμως υπάρχει λύση και αυτό θα πρότεινα να είναι τα έπιπλα κατασκευασμένα και προσαρμοσμένα στον χώρο μας. Και αυτό είναι μια οικογενειακή υπόθεση, καθώς εγώ ασχολούμαι με τον σχεδιασμό, ενώ ο αδερφός μου ο Βάιος με την κατασκευή. Η αλήθεια είναι πως δεν μου έχει αρνηθεί μέχρι τώρα κάτι και ότι τρέλα μου έρθει στο μυαλό την στηρίζει και την πραγματοποιεί. (www.bratsos.gr)

Ποια διακοσμητικά αξεσουάρ είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι;

 Πίνακες, αρωματικά χώρου, ταμπουρέ και κεριά. Προσωπικά πιστεύω πως οι μυρωδιές είναι μνήμες και πως αν κάτι πρέπει να υπάρχει είναι τα αρωματικά χώρου και κεριά αρωματικά. Έξτρα tip προτιμήστε μη τοξικά προϊόντα. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στο Μaison. Είμαι καθημερινά εκεί και μπορείτε να έρθετε να γνωριστούμε και να βρούμε την κατάλληλη μυρωδιά για το δικό σας χώρο. 

Οι πελάτες μου όταν αναλαμβάνω ένα χώρο μου δίνουν το κλειδί και εγώ όταν τελειώσω τους το παραδίδω.

Τι είναι το THE KEY CONCEPT;

Το KEY CONCEPT ξεκίνησε πολύ αυθόρμητα από την ανάγκη μου να μοιραστώ με τους φίλους μου κάποιες ιδέες μου. Ακόμη είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Ουσιαστικά είναι σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο διακόσμησης, με προϊόντα που αγαπώ και εμπιστεύομαι, ιδέες για κατασκευές DIY. Είναι ένα μέσο που θα μπορώ να μοιράζομαι κομμάτια της δουλειάς μου, από την αρχή ενός project μέχρι την ολοκλήρωση του. Αλλά θα προσαρμοστεί περισσότερο μόλις μεγαλώσει και η παρέα μας και δω τι θα ήθελε και ο κόσμος να μοιράζομαι περισσότερο μαζί του.

Πώς προέκυψε το όνομα ΤHE KEY CONCEPT;

Στη δουλειά μου το κλειδί είναι το σημείο έναρξης και το σημείο λήξης ενός project. Οι πελάτες μου όταν αναλαμβάνω ένα χώρο μου δίνουν το κλειδί και εγώ όταν τελειώσω τους το παραδίδω. Από εκεί λοιπόν εμπνεύστηκα με την γραφίστριά μου Jasmine το όνομα και τον σχεδιασμό του λογοτύπου.

Start typing and press Enter to search