Ευθύμιος Φαλτάκας

Φαλτάκας

Ενεργειακά τζάκια - Μάρμαρα- Γρανίτες

Συνέντευξη με τον επιχειρηματία Ευθύμιο Φαλτάκα

40 χρόνια εμπειρίας και γνώσης συσσωρεύονται για να δώσουν λύσεις θέρμανσης με ποιότητα και αξιοπιστία. Εμπιστευθείτε την εταιρεία ΦΑΛΤΑΚΑΣ  ΑΘ. & ΕΥΘΥΜΙΟΣ  για αξιόπιστη και αποδοτική θέρμανση υψηλών προδιαγραφών και εξοικονομήστε χρήματα απολαμβάνοντας ζέστη και θαλπωρή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συναντήσαμε τον κο. Ευθύμιο Φαλτάκα στην έκθεση του στο 6ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας και μας μίλησε για το σύγχρονο τζάκι και τις πολλαπλές επιλογές που έχουν οι καταναλωτές, ως μέσο θέρμανσης.

Συνεργάζεστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του τζακιού. Γιατί να επιλέξουμε ενεργειακό τζάκι;

Το να έχει κανείς ένα τζάκι στο σπίτι είναι πραγματικά ιδανικό, όχι μόνο γιατί είναι χρήσιμο και πιο συμφέρον οικονομικά ως προς τη θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο, αλλά μπορεί από μόνο του ως διακοσμητικό στοιχείο να ομορφύνει το χώρο. Ειδικά τα μοντέρνα ενεργειακά τζάκια εκτός από τ΄ ότι είναι πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά ανοιχτά τζάκια, έχουν και πολύ πιο όμορφο design. Το μεγαλύτερο και κυριότερο πλεονέκτημα είναι η μικρότερη κατανάλωση ξύλου σε σχέση με τα συμβατικά. Αυτό συμβαίνει, διότι τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν ένα σύστημα ρύθμισης οξυγόνου που πραγματοποιεί και βοηθάει την καύση, οπότε γίνεται πιο ελεγχόμενη και άρα πιο αποδοτική. Επίσης είναι απόλυτα ασφαλή, αφού εξαιτίας του πυρίμαχου τζαμιού που διαθέτουν μπορούμε ν΄ αφήσουμε τη φωτιά να καίει χωρίς επίβλεψη και χωρίς να διατρέχουμε τον κίνδυνο να πεταχτεί κάφτρα εκτός του τζακιού, ενώ εξαιτίας της ελεγχόμενης καύσης η φωτιά κρατάει περισσότερο. Το να βάλετε ένα ενεργειακό τζάκι λοιπόν στο σπίτι σας είναι μια πολύ καλή και έξυπνη κίνηση, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει να προσφέρει. Εκτός από τα προφανή οφέλη που αναφέρθηκαν, ένα ενεργειακό τζάκι αναμμένο δημιουργεί μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι χωρίς τη δυσάρεστη μυρωδιά του καμένου ξύλου που δίνει το απλό τζάκι  και μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο και καλύτερα.

Το να έχει κανείς ένα τζάκι στο σπίτι είναι πραγματικά ιδανικό, όχι μόνο γιατί είναι χρήσιμο και πιο συμφέρον οικονομικά ως προς τη θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά μπορεί από μόνο του ως διακοσμητικό στοιχείο να ομορφύνει το χώρο.

Με σεβασμό στο περιβάλλον ποιες είναι οι επιλογές στο τζάκι σήμερα;

Μια μεγάλη ανακάλυψη στον τομέα της παραγωγής ενέργειας που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον είναι τα οικολογικά τζάκια που λειτουργούν με βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη. Θεωρούνται ενεργειακά γιατί έχουν εστία κλειστού τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας. Η φλόγα του τζακιού βιοαιθανόλης δεν συγκρίνεται φυσικά με τη φλόγα του συμβατικού, παραδοσιακού τζακιού. Η θερμαντική του απόδοση όμως είναι πολύ μεγάλη και η αγορά, η εγκατάστασή του και η κατανάλωση καύσιμης ύλης είναι πολύ οικονομικές. Θεωρούνται οικολογικά τζάκια γιατί τα καυσαέρια που εκπέμπουν στο χώρο είναι ελάχιστα. Αντιστοιχούν στα καυσαέρια που εκπέμπουν δύο κεριά. Τα τζάκια βιοαιθανόλης τοποθετούνται εύκολα, σ οποιοδήποτε σημείο. Δεν χρειάζονται σωλήνες ή καμινάδα, πράγμα που κάνει την μετακίνηση τους πολύ εύκολη. Δημιουργούν μία ατμόσφαιρα θαλπωρής, όπως το συμβατικό τζάκι, χωρίς όμως την ακαταστασία, τη μυρωδιά, τον καπνό και τη βρωμιά που προκαλεί αυτό, θερμαίνουν πολύ καλά μικρούς χώρους και εξοικονομούν χρήματα. Η ποικιλία των οικολογικών – ενεργειακών τζακιών ως προς τα υλικά κατασκευής τους, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα τους είναι απέραντη.

Τα τζάκια βιοαιθανόλης τοποθετούνται εύκολα, σ΄ οποιοδήποτε σημείο. Δεν χρειάζονται σωλήνες ή καμινάδα, πράγμα που κάνει την μετακίνηση τους πολύ εύκολη.

Το σύγχρονο τζάκι μπορεί να είναι πλέον μια «εγκατάσταση» τοπικής ή κεντρικής θέρμανσης με στερεά καύσιμα (καυσόξυλα), με φυσικό αέριο ή υγραέριο και με ηλεκτρική ενέργεια;

Σε περίπτωση που επιθυμούμε θέρμανση όλων των χώρων του σπιτιού μέσω της καύσης ξύλων στο ενεργειακό τζάκι, μπορούμε να στραφούμε στην επιλογή των υδραυλικών ενεργειακών τζακιών.  Πρόκειται για τζάκια τα οποία διοχετεύουν την ενέργεια που παράγεται από την καύση των ξύλων στο δίκτυο θέρμανσης του σπιτιού. Μ΄ αυτό τον τρόπο, παρέχεται θέρμανση όχι μόνο στο χώρο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το τζάκι, αλλά και σ΄ όλους τους χώρους του σπιτιού όπου υπάρχουν θερμαντικά σώματα. Ειδικότερα, από το ενσωματωμένο boiler του υδραυλικού τζακιού μεταφέρεται, με κατάλληλη υδραυλική εγκατάσταση, ζεστό νερό σ΄ όλα τα σώματα του καλοριφέρ. Τέλος, επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σχετικά με τη δυνατότητα μετατροπής ενός συμβατικού τζακιού σ΄ ενεργειακό, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Το κόστος  είναι πολύ μικρό και μπορεί να γίνει η εγκατάσταση και με φυσικό αέριο ή υγραέριο, καθώς επίσης και με ηλεκτρικά τζάκια.

Με βάση τις αυξήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θεωρείτε ότι πολλοί θα στραφούν και πάλι στο παραδοσιακό τζάκι για την θέρμανση τους;

Δύσκολο χειμώνα για τα νοικοκυριά σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα προμηνύει το νέο ράλι της τιμής του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά, παράλληλα με το συνεχιζόμενο του φυσικού αερίου και του ρεύματος. Τα Ελληνικά νοικοκυριά, μαζί με τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, θα χρειαστεί φέτος να πληρώσουν σχεδόν σε διπλάσια τιμή το φυσικό αέριο και τουλάχιστον 35% ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Η πιο διαδεδομένη λύση οικονομίας το φετινό χειμώνα είναι το ενεργειακό τζάκι. Καίει 3 – 4 φορές λιγότερα ξύλα απ΄ ότι το κανονικό, διαθέτει λειτουργία ρυθμιζόμενης καύσης και εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγει, κατανέμοντάς την ομοιόμορφα στο γύρω χώρο. Έτσι, λόγω της αύξησης των τιμών στο πετρέλαιο και το αέριο, οι περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν στην πιο οικονομική λύση για την θέρμανσή τους και αυτή είναι η χρήση τζακιού. 

Η πιο διαδεδομένη λύση οικονομίας το φετινό χειμώνα είναι το ενεργειακό τζάκι. Καίει 3 – 4 φορές λιγότερα ξύλα απ΄ ότι το κανονικό.

Η εταιρεία σας αναλαμβάνει την τοποθέτηση και εγκατάσταση του τζακιού;

ΝΑΙ, αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση και την κατασκευή ενεργειακού τζακιού. Η εγκατάσταση ενός ενεργειακού τζακιού είναι εργασία που πραγματοποιείται από ειδικευμένο τεχνικό με γνώσεις και εμπειρία . Κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται αστοχίες και προβλήματα δυσλειτουργίας που θα σας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον. Πέραν της αρχικής τοποθέτησης (κατασκευή βάσης – αλφάδιασμα εστίας – σύνδεση καμινάδας) έμφαση δίνουμε και στην κατασκευή που περιβάλλει την εστία και θα δώσει την τελική μορφή στο ενεργειακό μας τζάκι. Η μόνωση, τα πυρίμαχα υλικά και η διαχείριση της εφαρμογής τους είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για μια πετυχημένη εγκατάσταση. Τηρώντας τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για την εκάστοτε εστία, έχουμε την μέγιστη απόδοση της συσκευής και την ιδανική λειτουργία.  Η λάθος εγκατάσταση μπορεί να μας οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση, κακή λειτουργία, αλλά και ακύρωση της εργοστασιακής εγγύησης που συνοδεύει την εστία. Η θέση που θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε το ενεργειακό τζάκι πρέπει να υποστηρίζεται από τα κατάλληλα αδρανή υλικά, ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται καθώς και να φροντίσουμε την άμεση πρόσβαση για την διοχέτευση εξωτερικού (νωπού αέρα) στον χώρο καύσης. Σε περίπτωση αερόθερμου ενεργειακού τζακιού, που έχει προβλεφθεί για την κεντρική θέρμανση του σπιτιού, το δίκτυο μεταφοράς του θερμού αέρα στα απομακρυσμένα δωμάτια πρέπει να στηθεί, και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και ρυθμίσεις έγκαιρα για την σωστή και ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης. Το ίδιο ισχύει και για τις υδραυλικές εστίες (τζάκια καλοριφέρ), όπου την συγκεκριμένη διαδικασία την αναλαμβάνει ειδικευμένος υδραυλικός μ΄ εμπειρία σ΄ ανάλογα συστήματα.

Βλέπουμε στην έκθεση σας, προτάσεις διακόσμησης τζακιού, με σύγχρονο design με μάρμαρο ή γρανίτη.

Οι επενδύσεις τζακιών από μάρμαρο ή γρανίτη αναμφίβολα προσδίδουν μια απαράμιλλη αισθητική στον κάθε χώρο. Έχουμε να σας προτείνουμε  επενδύσεις τζακιών με μάρμαρο, από επένδυση τζακιού με πέτρα, με γρανίτη κ.ο.κ. Διαθέτουμε τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία στις επενδύσεις τζακιών, είτε πρόκειται για επενδύσεις πολυτελείας ή και πιο οικονομικές.

Φαλτάκας Αθαν. & Ευθ. ΟΕ

www.faltakas.gr

Τηλέφωνο:

2431 085840

Start typing and press Enter to search