T:D:A – Γιούλια Πεταράκη

T:D:A

Ακαδημία Χορού Τρικάλων

Γιούλια Πεταράκη

Η TDA στα 6 χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να κατακτήσει αμέτρητα μετάλλια και κύπελλα σε Πανελλήνιο αλλά και Διεθνές επίπεδο. Έχει καταφέρει να βγάλει επαγγελματίες χορευτές, οι οποίοι διαπρέπουν στην σχολή αλλά και σε μεγάλες σχολές σε άλλες πόλεις! Έχει καταφέρει να παρουσιάσει στο Τρικαλινό κοινό από τις μεγαλύτερες χορευτικές παραστάσεις. Μετά από μια ριζική ανακαίνιση, ο χώρος πλέον εκπέμπει μια πολυτέλεια η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητα του χορού που θα βρείτε εκεί. Ας γνωρίσουμε την ψυχή και ιδιοκτήτρια της TDA, την χορεύτρια Γιούλια Πεταράκη, που μέσα από την αγάπη της για το χορό μας μυεί στα μυστικά των  Latin χορών, του Tango, και της Salsa… και μας παρουσιάζει τους συνεργάτες της.

Πως είναι η φετινή χρονιά που ξεκίνησε στην TDA;

Η φετινή χορευτική χρονιά ξεκίνησε αισιόδοξα. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω covid η Ακαδημία χορού Τρικάλων παρέμεινε κλειστή σχεδόν 1 χρόνο! Αυτό ήταν αρκετά επώδυνο και για ΄μένα και για τους υπόλοιπους δασκάλους της σχολής αλλά και για τους μαθητές της σχολής, καθώς χάσαμε την επαφή με την αγαπημένη μας δραστηριότητα. Παρόλ΄ αυτά τώρα ξεκινήσαμε ξανά, και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό! Σίγουρα είναι αντιληπτή η ανησυχία του κόσμου ιδιαίτερα όταν αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά στη σχολή τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας, οπότε παρέχουμε την απαιτούμενη ασφάλεια.

Στη σχολή τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας, οπότε παρέχουμε την απαιτούμενη ασφάλεια.

Η ποιότητα του χορού στα Τρίκαλα έχει πλέον βρει το χώρο της στην ανακαινισμένη TDA. Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος στις εγκαταστάσεις της Σχολής;

Δεν μπορώ να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου για την αλλαγή της σχολής! Έχει γίνει υπέροχη! Σε μίνιμαλ στυλ με 2 θεματικές αίθουσες και ιδιαίτερο φωτισμό η ατμόσφαιρα του χορού στην TDA είναι φανταστική! Επίσης έχουμε ανανεώσει τα είδη χορού στη σχολή με αποτέλεσμα ο καθένας που έρχεται σ΄ αυτήν να βρει το είδος χορού και την ώρα που του αρέσει! Υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα!

Πως ξεκινήσατε τον χορό;  Ήταν το όνειρο σας ή προέκυψε στην πορεία;

Χορεύω από 4 ετών. Δεν είναι  μόνο ένα όνειρο ζωής, είναι όλη μου η ζωή! Για ΄μένα αποτελεί τεράστιο μέρος της καθημερινότητας μου ο χορός, με κάνει να νιώθω πλήρης και ευτυχισμένη καθώς εκφράζομαι μέσα απ΄ αυτόν!

Για ΄μένα αποτελεί τεράστιο μέρος της καθημερινότητας μου ο χορός, με κάνει να νιώθω πλήρης και ευτυχισμένη καθώς εκφράζομαι μέσα απ΄ αυτόν!

Μπορούμε να επιλέξουμε τμήματα ομαδικά, mini groups, ή να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα στην TDA;

Στην TDA μπορείτε να κάνετε τα πάντα! Latin, Tango, Salsa, Bachata, Comercial, HipHoP, Modern, Contemporary, Oriental, Street High heels, Choreography Project, Oriental Energy, Break Dance, Barre fusion, Salsa ladies, All ladies Latin, Μουσικοκινητική Αγωγή, Χορός Μαμά και παιδί, Latin little stars, Afro Hip Hop, Cheer freestyle pom, Cheer Hip Hop, CheerJazz, Strech your body expand your mind, Fit n’ Dance, Αγωνιστικές ομάδες, Επαγγελματικά τμήματα, χορογραφίες γάμου. Έχουμε ομαδικά τμήματα. Ιδιαίτερα μαθήματα αν κάποιος θέλει να δουλέψει καλύτερα την τεχνική του ή δεν του αρέσει να μαθαίνει χορό με πολλά άτομα μαζί, καθώς και mini groups όταν κάποια είδη χορού απαιτούν λίγα άτομα μέσα στην αίθουσα προκειμένου να γίνει σωστά το μάθημα. Στην TDA σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι και τα μαθήματα χορού θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια!

Στην TDA σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι και τα μαθήματα χορού θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια!

Υπάρχει μια συνεργασία μ΄ έναν από τους πλέον διάσημους χορευτές Tango, τον ένα και μοναδικό Jonatan Agüero. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Είναι από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου. Και αυτό γιατί η πανδημία με δυσκόλεψε πολύ στο να καταφέρω να έχω στη σχολή τον Jonatan Aguero! Είναι τεράστια η τιμή να μαθαίνουμε Tango από τον παγκοσμίου φήμης δάσκαλο tango και χορευτή Jonatan Aguero! Πιστεύω ο καθένας θα ήθελε να είναι στη θέση μου! Όλοι οι μαθητές έχουν ενθουσιαστεί μαζί του, καθώς η μέθοδος διδασκαλίας του δίνει όλη την ουσία του Tango. Πλέον το Tango στην TDA έχει περάσει σ΄ ανώτερο επίπεδο.

Το Τάνγκο είναι ένας αισθησιακός χορός, έχει μια γοητεία μέσα από την ιστορία του, είστε από τις σχολές που το αγαπούν και το προωθούν.

Το Tango χαρακτηρίζεται από ένα είδους ‘εθισμό’. Τι εννοώ μ΄ αυτό; Ότι μόλις αποφασίσεις να κάνεις το πρώτο μάθημα θέλεις και άλλο και άλλο και μπαίνεις σιγά σιγά στον κόσμο του που είναι ατελείωτος! Είναι από τα πιο σύνθετα είδη χορού που υπάρχουν, καθώς αντιπροσωπεύει ολόκληρη στάση ζωής. Είναι η μουσική που σε παρασέρνει, καθώς επίσης και ο τρόπος ντυσίματος. Είναι ένα εκλεπτυσμένο είδος χορού, οπότε μόλις φορέσεις τα παπούτσια του Tango (κυρίως οι γυναίκες) και ένα ωραίο φόρεμα ή αντίστοιχα οι άντρες το παντελόνι του Tango σε συνδυασμό μ΄ ένα ωραίο πουκάμισο όλη η αύρα όλου του μαθήματος αλλάζει και δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ!

Ποια είναι τα νέα τμήματα που θέλετε να συστήσετε στο Τρικαλινό κοινό και ποια αγαπάνε περισσότερο οι συμπολίτες μας;

Αυτή τη χρονιά ως νέα τμήματα θα δείτε το Strech your body expand your mind, που μέσα από απαλές κινήσεις του χορού διατείνουμε το σώμα μας, ώστε ν΄ αποκτήσει μεγαλύτερη ελαστικότητα και χαλαρώνει το μυαλό λόγω της ήρεμης μουσικής και των αιθέριων ελαίων που διαχέονται στην αίθουσα από ειδικές συσκευές αρωματοθεραπείας. Χορός μαμά και παιδί. Αυτό το τμήμα αφορά τα παιδάκια ηλικιών 1 – 3 ετών που μαζί με τη βοήθεια της μαμάς τους καθοδηγούμενη από την ειδική προπονήτρια, κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο χορό. Cheerleading (μαζορέτες). Το Cheerleading γίνεται στη σχολή σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Τρικάλων Εύαθλοι και αποτελεί πλέον Ολυμπιακό άθλημα! Χορός με pom pom στα χέρια σε συνδυασμό με καλή ενδυνάμωση και ευλυγισία είναι κάτι που συναρπάζει ιδίως τις μικρές χορεύτριες! Salsa ladies. Σ΄ αυτό το τμήμα εξασκούμε τη τεχνική και το στιλ που πρέπει να έχουν οι γυναίκες στη Salsa μέσα από μίνι χορογραφίες. Oriental energy. Ο αγαπημένος ανατολίτικος χορός της κοιλιάς αλλά με αρκετά έντονη μουσική και εξάσκηση της κοιλιάς. Όσον αφορά το Τρικαλινό κοινό υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες όπως Latin, και Hip Hop και ασχολούνται χρόνια παρατηρώ όμως και μια μεγάλη αγάπη στο Street high heels (χορός σε πολύ ψηλά τακούνια) και στο Tango!

Όσον αφορά το Τρικαλινό κοινό υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες όπως Latin, και Hip Hop και ασχολούνται χρόνια παρατηρώ όμως και μια μεγάλη αγάπη στο Street high heels και στο Tango!

Γνωρίζουμε ότι στη σχολή χορού τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid –19. Τι ισχύει όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Για να κάνει κάποιος μάθημα στη σχολή πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης, ή rapid test/pcr test έως 48 ωρών και χρήση μάσκας. Από τη μεριά μας έχουμε σ΄ όλους τους χώρους αντισηπτικό διάλυμα, και σ΄ όλα τα κλιματιστικά υπάρχουν φίλτρα καθαρισμού αέρα Hepa που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες στη Σχολή, που είναι βραβευμένες και συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε μεγάλες πόλεις;

Ένα από τα χαρακτηριστικά της TDA είναι ότι από την πρώτη χρονιά λειτουργίας παίρνει πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο! Προσωπικά ως προπονήτρια των ομάδων Latin της σχολής έχω φέρει αρκετά χρυσά μετάλλια στη σχολή. Κάποιες απ΄ αυτές τις χορεύτριες έκαναν επαγγελματικά μαθήματα μαζί μου, έδωσαν εξετάσεις χορού και έχουν πάρει πιστοποίηση Διεθνούς επιπέδου και  εργάζονται ως δασκάλες χορού σε άλλες πόλεις όπου σπουδάζουν, αλλά και στην TDA. Άλλες πάλι έχοντας στο βιογραφικό τους μετάλλια από τις χορογραφίες τους μαζί μου έχουν απορροφηθεί απ΄ άλλες ομάδες στις πόλεις που σπουδάζουν. Είμαι πολύ περήφανη για όλα μου τα κορίτσια γιατί νιώθω ότι τις έχω μεγαλώσει εγώ, μ΄ εμπιστεύτηκαν και τώρα τις βλέπω να συνεχίζουν να διαπρέπουν! Φυσικά πλέον δουλεύω με νέες ομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν να προπονούνται σκληρά για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν εκπτώσεις ή ειδικά πακέτα για πολύτεκνες οικογένειες και  φοιτητές;

Εννοείται πως υπάρχουν! Κατανοούμε πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και πάντα προσπαθούμε να είναι οι τιμές προσιτές σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα που πάντα είναι μεγίστης ποιότητας.

T:D:A | Ακαδημία Χορού Τρικάλων

Τηλέφωνο:

2431 038082

Start typing and press Enter to search